NAUJIENOS

Atgal

Šiaulių dramos teatro siurprizas - emocinių skonių prekės

2019 09 26

Lietuvos dramos teatrai pradėjo 2019-2020 metų scenos meno sezono atidarymus. Išskirtinį šių metų meniu teatro gurmanams pasiūlė šiauliečiai.

Valstybinis Šiaulių dramos teatras penktadienį iškilmingai atidarė parduotuvę ir pakvietė į sezono atidarymo šventę susirinkusius gerbėjus įsigyti vilties gabalėlių realybės padaže, naivumo sparnelių, tuštybės nektaro su vitaminu C, vidutinio riebumo užuojautos, idealizmo faršo, neapykantos asorti, troškinto aistrų pašteto, atvėsintų pykčio gabalėlių ir daug kitų įprastos prekinės išvaizdos, bet ypatingo skonio ir prieskonio prekių.

Simbolinę „parduotuvės“ atidarymo juostelę perkirpo teatro vadovas Aurimas Žvinys bei meno vadovas Paulius Ignatavičius ir pakvietė svečius užeiti į ryškiais plakatais papuoštą parduotuvės-teatro erdvę ir pasirinkti ko širdis geidžia tarp išdėliotų pakuočių su siūlomomis skoningomis prekėmis, - rašo dienraštis "Šiaulių kraštas".

Pasak A.Žvinio, teatre, kaip ir parduotuvėje, vyksta mainai, tik čia keičiamasi jausmais, emocijomis, patirtimi.

„Ko gero, visus labiausiai intriguoja, kodėl teatras pavirto parduotuve? Nutiko taip, kad gyvename labai agresyvioje vartotojiškos kultūros terpėje, kurioje žmonėms suformuotas poreikis viską vartoti greitai ir patogiai. Vartojimas taip giliai įsismelkė į mūsų kasdienybę ir pasąmonę, kad mes, kaip kultūros įstaiga, nuolat pradėjome jausti spaudimą padaryti meną ir kultūrą patogius vartoti. Todėl su kolektyvu nusprendėme šį sezoną pasižiūrėti ironiškai, žaismingai, su išdaiga ir pabandyti paimprovizuoti, kaip iš tiesų atrodytų kultūra, jeigu pasiduotume spaudimui ir nueitume vartotojų pataikavimo keliu“, - teatro vadovą cituoja dienraščio žurnalistė Jurgita Juškevičiutė.

Vis dėlto Šiaulių dramaturgai išliko nuoseklūs. Tradicijoms ištikimiems Šiaulių dramos teatro gerbėjams apsirūpinus emocijų, jausmų ir nuotaikų prieskoniais skirtais ilgiems žiemos vakarams, teatro šeimininkai visus pakvietė pasimėgauti premjera - P.Ignatavičiaus režisuota romantine komedija - Viljamo Šekspyro "Vasarvidžio nakties sapnas", kurio, į vakarykštį teatro - parduotuvės atidarymą pavėlavę žiūrovai, galės paragauti ir šiandien.

Valstybinio Šiaulių dramos teatro repertuare ir daugiau premjerų. Viena jų - Jono Tertelio "Memofutura“, kuri įvyks spalio pabaigoje.

 
Aleksandras VALENTAS| 2019-09-21 | Etaplius.lt 
Gied­riaus BA­RA­NAUS­KO nuo­tr.