NAUJIENOS

Atgal

Valstybinis Šiaulių dramos teatras kviečia online stebėti šventinius apdovanojimus

2021 03 24

Kovo 27-ąją kartu su viso pasaulio teatro bendruomene Valstybinis Šiaulių dramos teatras minės Tarptautinę teatro dieną. Teatro kūrėjams tai bene svarbiausia metų šventė, kurios metu tradiciškai apdovanojami geriausieji sezono darbai, kūrėjai ir įvertinami reikšmingiausi įvykiai.
 
Antrus metus šią reikšmingą datą teatras pasitinka gyvuodamas ypatingomis karantino sąlygomis. Nors teatras vis dar negali priimti žiūrovų, tačiau net ir tokiomis aplinkybėmis Tarptautinė teatro diena pasitinkama šventiškai nusiteikus. Kol nėra galimybės susitikti gyvai kovo 27 d. 17 val. Valstybinis Šiaulių dramos teatras visus teatro mylėtojuskviečia online, teatro Facebook paskyroje, stebėti šventinius apdovanojimus.
 
„Nepaisant to, kad daugiau nei metus negalėjome susitikti su žiūrovais, teatro veiklos nebuvome visiškai sustabdę. Visą karantino laikotarpį kūrėme spektaklius ir esame publikai paruošę tris premjeras, kurias parodysime kai tik atsidarysime. Net tokiomis, teatrui ypatingai nepalankiomis aplinkybėmis, aktoriams pavyko sukurti reikšmingus darbus, kurie neturi likti neįvertinti. Be to, per šiuos apdovanojimus nusprendėme bent šiek tiek atverti uždangą ir žiūrovams parodyti ištraukas iš būsimų spektaklių“, – sako Teatro vadovas Aurimas Žvinys.
 
Renginio metu pirmieji sužinosite, kuriems aktoriams bus įteiktos Šiaulių miesto savivaldybės premijos, tradiciškai atitenkančios geriausių pagrindinių vyro ir moters vaidmenų atlikėjams. Taip pat bus įteiktos teatro rėmėjų "Ticketmarket" ir moterų klubo "Šiaulietė“" premijos dviem nepagrindinių vaidmenų aktoriams. Teatro „Aktorių gildija“, kaip ir kiekvienais metais, įvertins ir pagerbs ryškiausias metų asmenybes. Apdovanojimų metu bus parodytos naujausių spektaklių ištraukos, skambės originalūs sveikinimai ir palinkėjimai, taip pat išgirsite, kaip "karantininį“ teatro gyvenimą įsivaizduoja Rimantas Kmita ir kiti teatro kūrėjai bei ko teatrui palinkės miesto meras Artūras Visockas.
 
Norisi tikėti, kad publika neužmiršo mūsų teatro ir kartu su kūrėjais nekantriai laukia gyvų susitikimų naujuose spektakliuose, kurie su didele meile ir užsispyrimu buvo kuriami viso karantino metu. Pasak A. Žvinio, ši neeilinė pandemijos situacija turi ir vieną teigiamą niuansą: „Buvome priversti naujai pažvelgti į teatro meno prasmę, permąstėme savo veiklos prioritetus, išmokome lanksčiai prisitaikyti prie nuolat kintančios tikrovės, ieškojome naujų raiškos būdų, leidžiančių palaikyti bent šiokį tokį, kad ir nuotolinį, ryšį su savo žiūrovais. O svarbiausia – visi labai aiškiai supratome, kokie mums yra brangūs žiūrovai ir kaip stipriai jų pasiilgome. Labai laukiame dienos, kai susitiksime atnaujintoje mūsų teatro salėje ir visi kartu patirsime išsiilgtą teatrinės bendrystės jausmą“.
 
Jau visai netrukus, kovo 27 d., šeštadienį, 17 val., Valstybinio Šiaulių dramos teatro Facebook paskyroje kviečiame stebėti šventinių apdovanojimų transliaciją.
 
Su artėjančia Tarptautine teatro diena, brangūs teatro žmonės!
VŠDT informacija