NAUJIENOS

Atgal

Jubiliejaus proga sveikiname režisierę Reginą Steponavičiūtę

2018 06 22

Birželio 26-ąją ilgametė Valstybinio Šiaulių dramos teatro režisierė Regina Steponavičiūtė minės gražią 70- ties metų sukaktį.

Santūri ir garsiai apie savo darbus nemėgstanti kalbėti režisierė Šiaulių dramos teatre praleido beveik keturis ypač kūrybingus teatrinės veiklos dešimtmečius. Šiaulių teatro scenoje Regina Steponavičiūtė sukūrė per keturiasdešimt spektaklių, parengė originalių literatūrinių programų, 1999 m. jos kūryba įvertinta Potencijos Pinkauskaitės premija.
 
Režisierės kūrybinėje biografijoje – plati žanrų ir stilių paletė, ją domino pasaulinės klasikos kūriniai, moderni literatūra ir lietuvių autorių darbai. Dar ir šiandien daugelis mūsų prisimena tokius režisierės statytus spektaklius kaip H. Zudermano „Jonas ir Erdmė“, Š. Aleichemo „Tevjė pienininkas“, R. Harlingo „Plieninės magnolijos“, Juozo Erlicko „History of Lithuania“, S. Šaltenio „Kaip užmušti Jasoną?“, „...Su meile – Marlene Dietrich“, C. Goldoni „Viešbučio šeimininkė“ ir daugelį kitų.
 
Dalį savo kūrybinės energijos R. Steponavičiūtė atidavė jaunųjų teatro kūrėjų rengimui ir ugdymui, Pastaruosius metus bendradarbiavo su „Naisių vasaros teatru“.
 
Gražaus jubiliejaus proga nuoširdžiai sveikinam gerbiamą režisierę ir linkim palankaus kūrybinio vėjo! Tegul visi jūsų darbai ir žodžiai, einantys iš širdies, pasiekia kitų širdis.